Rihanna

Rihanna – piosenkarka urodzona w 1988 roku w Saint Michael na Barbadosie. Jej prawdziwe imię i nazwisko to: Robyn Rihanna Fenty. W swojej karierze zdobyła już wiele prestiżowych nagród, między innymi w 2006 roku – Barbados Music Awards – zwycięstwo we wszystkich kategoriach! Mimo wydania tylko kilku płyt jest jedną z najsławniejszych młodych wokalistek.

 

Dyskografia:

  • 2005: Music of the Sun
  • 2006:A Girl Like Me
  • 2007: Good Girl Gone Bad (Reloaded)
  • 2009: Rated R
  • 2010: Loud
  • 2011: Talk That Talk
  • 2012: Unapologetic
  • 2016: ANTI

 

Wybrana filmografia Rihannay:

Seriale telewizyjne

  • 2005: Las Vegas
  • 2006: Wszystkie moje dzieci
  • 2013: Love Thy Neighbor
  • 2017: Bates Motel

Filmy telewizyjne

  • 2006: Dziewczyny z drużyny 3
  • 2012: Battleship: Bitwa o Ziemię
  • 2013: To już jest koniec
  • 2014: Annie
  • 2015: Dom
  • 2017: Valerian i miasto tysiąca planet
  • 2018: Ocean’s 8

Zdjęcia i tapety z Rihanną

Ocena
[Suma: 0 Średnia ocena: 0]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *