Lucy Liu

Lucy Liu – urodziła się 2 grudnia 1969 roku w Nowym Jorku. Jest aktorką i producentką filmową. Ma 160cm wzrostu. Ma magistra filologii chińskiej, ukończyła Uniwersytet w Michigan.

Skończyła nowojorskie liceum.

Jej debiutem była rola w Beverly Hills 90210 w 1991 roku.

Wybrana filmografia Lucy Liu:

Seriale telewizyjne

  • 1996 – 1997: Perła
  • 1997 – 2002: Ally McBeal
  • 2009: Gliniarze z Southland
  • 2012: Elementary

Filmy telewizyjne

  • 1992: Ban wo zong heng
  • 1996: Jerry Maguire
  • 1999: Prawdziwa zbrodnia
  • 1999: Godzina zemsty
  • Kumpel do bicia
  • 2000: Aniołki Charliego
  • 2000: Kowboj z Szanghaju
  • 2003: Kill Bill: Vol. 1
  • 2003: Aniołki Charliego: Zawrotna szybkość
  • 2006: Zabójczy numer
  • 2012: Człowiek o żelaznych pięściach
  • 2018: Swatamy swoich szefów

 

 
Tapety i zdjęcia z Lucy Liu:

Ocena
[Suma: 1 Średnia ocena: 5]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *