Aktorka Halle Berry

Halle Maria Berry – amerykańska aktorka zdobyła tytuł Miss nastolatek w stanie Ohio, Jest diabetyczką,Od 2008 roku ma córeczkę Nahlę Ariel Aubry. Zdobywczyni Oscara za rolę w filmie “Czekając na wyrok”

Data urodzona: 14 sierpień 1966 rok,
Miejsce urodzenia: Cleveland, Ohio, USA,
Wzrost: 1.70m

Wybrana filmografia Halle Berry:

Seriale telewizyjne

  • 1989: Living Dolls
  • 1991: Knots Landing
  • 1991: Amen
  • 1991: They Came from Outer Space
  • 1991: Inny świat
  • 1993: Queen
  • 1998: Frasier
  • 2014-2015: Extant: Przetrwanie

Filmy telewizyjne

  • 1991: Strictly Business
  • 1991: Ostatni skaut
  • 1993: The Program
  • 1994: Flintstonowie
  • 1996: Krytyczna decyzja
  • 1998: Miłość jest dla głupców
  • 1998: Senator Bulworth
  • 2000: X-Men
  • 2001: Kod dostępu
  • 2002: James Bond :Śmierć nadejdzie jutro
  • 2003: X-Men 2
  • 2003: Gothika
  • 2004: Kobieta-Kot
  • 2006: X-Men: Ostatni bastion
  • 2007: Druga szansa
  • 2011: Sylwester w Nowym Jorku
  • 2012: Atlas chmur
  • 2013: Połączenie
  • 2014: X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
  • 2017: Porwany
  • 2017: Kings
  • 2017: Kingsman: Złoty krąg

 

 
Tapety z aktorką Halle Berry
 

Ocena
[Suma: 1 Średnia ocena: 4]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *