Edyta Górniak

Edyta Górniak – jedna z najlepszych jak nie najlepsza polska piosenkarka. Urodziła się w 1972 roku a zadebiutowała w 1989 roku w programie Zbigniewa Górnego.

Data urodzona: 14 listopada 1972 ,
Miejsce urodzenia: Ziębice, Polska,

Dyskografia:

  • 1995: Dotyk (8 maja 1995)
  • 1997: Edyta Górniak / Kiss Me, Feel Me
  • 2002: Perła / 2003: Invisible
  • 2007: E·K·G
  • 2008: Zakochaj się na Święta w kolędach
  • 2012: My

Wybrana filmografia Edyta Górniak:

Seriale telewizyjne

  • 2002: Na dobre i na złe
  • 2006: Niania

Filmy telewizyjne

  • 2002: Smocze wzgórze (głos)
  • 1995: Pocahontas (głos)
Ocena
[Suma: 0 Średnia ocena: 0]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *