Aktorka Salma Hayek

Browse By

Salma hayek to aktorka urodzona w Meksyku. Znana głównie dzieki roli w telenoweli Teresa. Urodziła się 2 września 1966 roku w mieście Coatzacoalcos. Jej mężem jest François-Henri Pinault. Karierę rozpoczęła w 1998 roku.
Pełne imię i nazwisko Salmy Hayek: Salma Valgarma Hayek Jiménez
Nazwisko po wyjściuza mąż: Pinault
Miejsce urodzenia: Coatzacoalcos, Veracruz
Wzrost Salmy Hayek: 157 cm
Instagram: @salmahayek
Związki: Francois-Henri Pinault (mąż od 2009)
Ma córkę Valentina Paloma Pinault

Jako jedna z pierwszych latynoskich aktorek osiągnęła sukces w Hollywood. Dorastała w meksyku, ale uczęszczała do katolickiej szkoły w Nowym Orleanie. W 1991 przeprowadziła się do Los Angeles.

Wybrana filmografia aktorki Salmy Hayek

„Ścigani” (1996)
„Od zmierzchu do świtu” (1996)
„Szaleństwa miłości” (1997)
„Klub 54” (1998), „Oni” (1998), „Dogma” (1999)
„Bardzo Dziki Zachód” (1999)
„Co za życie” (2000)
„Czas motyli” (2001)
„Hotel” (2001)
„Pewnego razu w Meksyku: Desperado 2”
„Po zachodzie słońca” (2004)
„Samotne serca” (2006)
„Pytając o miłość” (2006)
„Duże dzieci” (2010)
„Życie to jest to” (2011)
„Everly” (2014).

Zdjęcia i tapety z Salma Hayek

Ocena
[Suma: 0 Średnia ocena: 0]

One thought on “Aktorka Salma Hayek”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.