Aktorka Jessica Alba

Jessica Alba

Jessica Alba

Data urodzenia: 28 kwiecień 1981 rok,
Miejsce urodzenia: Pomon, Kalifornia, USA,
Wzrost: 1.69m (kliknij tutaj, jeśli chcesz poznać niskie aktorki)
Alternatywne imiona i nazwiska Jessici Alby: Sky Angel, Albz

Znak zodiaku: byk

Jej ojciec ma meksykańskie korzenie, matka natomiast duńskie, walijskie, angielskie i niemieckie.

Pierwszy raz można było zobaczyć Jessicę w roku 1994 w filmie Camp Nowhere. Później grała w serialu fantastycznonaukowym Dark Angel reżyserii Jamesa Camerona.

W maju 2007 roku poślubiła po długim związku Casha Warrena. Ma siostrę Joshui.

Ciekawostki na temat Jessici Alby

Bardzo często się przeprowdzała, dorastała w różnych miastach.

Występowała w wielu reklamach, na przyklad dla marek takich jak Braun czy Nintendo.

Chorowała na anoreksję w młodości. W wywiadzie wyznała:

Gdy moje ciało dziewczyny zmieniło się w ciało kobiety z naturalnymi miejscami tłuszczu, przeraziłam się.

Była zaręczona z Michaelem Weatherly, jednak para rozstała się w 2003 roku.

Uwielbia grać w golfa.

Miała dwa psy mopsy.

Jej język hiszpański jest bardzo słaby.

 

Wybrana filmografia Jessici Alby

Rok Film
1994 Obóz marzeń
2000 Bestia
2005 Sin City: Miasto grzechu
2008 Oko
2011 Mali agenci 4
2016 Dear Eleanor
   
   
   

Nagrody:

2001 Alma Award – Aktorka przełomu lat

2005 Young Hollywood Awards – Supergwiazda jutra

2007 Spike TV Guys Choice Awards – Hottest Jessica

 

 

 

 

 

Ocena
[Suma: 0 Średnia ocena: 0]
Summary
Photo ofJessica Alba
Name
Jessica Alba
Nickname
(Sky Angel)
Job Title
actress

One thought on “Aktorka Jessica Alba

  • Kwiecień 14, 2019 at 11:48 am
    Permalink

    Jedna z moich ulubionych aktorek! Jest przepiękna i świetnie gra:) Jest naturalna i wydaje się miła osobą. Chciałabym ja poznać kiedyś:) Ciekawe czy zagra w jakimś hicie niedługo.

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *